Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Έπιασαν τους κλέφτες (video)


Στο «σπίτι» τους, το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, επιστρέφουν τις επόμενες ημέρες τα κλοπιμαία που «σήκωσαν» οι τρεις Έλληνες δράστες, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας όταν προσπάθησαν να πουλήσουν ένα δαχτυλίδι.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, «εγκέφαλος» της συμμορίας είναι ένας 41χρονος που εργαζόταν ως μικροπωλητής στο Μοναστηράκι, ενώ συνελήφθησαν ένας 50χρονος και ένας 36χρονος από την Πάτρα και αναζητούνται άλλοι δύο άνδρες, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις Αρχές.
Αστυνομικός ήρθε σε επαφή με τον 41χρονο, στον οποίο εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής για το χρυσό δαχτυλίδι του 15ου π.Χ. αιώνα -το σπουδαιότερο από τα κλοπιμαία- και έκλεισαν ραντεβού σε ξενοδοχείο της Πάτρας, όπου και έγινε η σύλληψη. Τα υπόλοιπα αντικείμενα βρέθηκαν μέσα σε θαμμένο σάκο, σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία, που υπέδειξε ο 41χρονος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
«Παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία, δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, συγχαίροντας τους αστυνομικούς και κάνοντας λόγο για απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, εντός της εβδομάδας όλα τα αντικείμενα θα επιστρέψουν στις προθήκες του Μουσείου, συγχρόνως με τη λειτουργία της ψηφιακής έκθεσης για τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου